The Heidelberg Great Train Race

24 September 2021

Van Zyl Schultz

Die Heidelberg Great Train Race (HGTR) 2021 gaan iets besonders wees.  Soos in die vorige twee jaar se HGTR word Heidelberg weer binnegevaar deur veteraanmotors en -vliegtuie.  Die groot verskil in 2021 gaan die deelname van ROVOS RAIL wees.  Die bekende luukse treinoperateur bring twee stoomlokomotiewe met 16 luukse waens vol besoekers na vanjaar se geleentheid.  Die skouspel beloof om iets besonders te wees.

Die SuikerbosRant wat die prag-geleentheid in Heidelberg reël, is reeds in gevorderde gesprekke met borge om die 2021-skouspel op nasionale vlak te adverteer.  PROTEK SA wat van die eerste HGTR aan boord was, as hoofborg, het reeds hul 2021 deelname bevestig.

Daar gaan ʼn toeskouersarea by die spoorwegstasie in Stasiestraat geskep word. Hier gaan besoekers die geleentheid kry om al die deelnemers in hul veteraanmotors te sien verbybeweeg, asook die vliegtuie in die lug en die stoomtreine op die spoor.  Die drie elemente bymekaar maak die HGTR baie uniek en eg Heidelberg.  Stalletjies en ʼn biertuin by die stasie is ook deel van die beplanning.     

Die Suikerbosrant kan ook bevestig dat een van die duursaamste veteraanspogmotors, naamlik ʼn Ferarri Dino, ook reeds deelname bevestig het. Die oudste motor wat deelneem is ʼn 1915 Pattrson en dan is daar ook ʼn baie skaars en waardevolle 1930 Bentley.  Meeste van Suid-Afrika se veteraanvliegtuie is vanjaar 80 jaar oud en sovêr het daar reeds 16 vliegtuie hul deelname bevestig.

24 September 2021 gaan Heidelberg dreun en die klank van eertydse motor, vlieg en stoom gaan die lug met ʼn skouspel van nostalgie vul.